Τρίτη 28 Απριλίου 2009

To Σπίτι (4 Μαΐου - 9 Ιουνίου 2009 στο Bios)



blitz

To σπίτι

Συμπαραγωγή blitz - BIOS


Οι blitz είναι μια από τις λίγες καλλιτεχνικές κολλεκτίβες (έτσι λένε τις «παρέες» σήμερα) που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Δεν ακολουθούν τη θεατρική περπατημένη.

Γράφουν τα κείμενα όλοι μαζί, επιλέγουν τη σκηνοθετική κατεύθυνση,

προβάρουν αυτοσχεδιάζοντας και φέρουν……. συλλογική ευθύνη για το αποτέλεσμα.”


Ματθαίος Τσιμιτάκης, Καθημερινή


Στα πλαίσια της παρουσίασης ομάδων που πειραματίζονται στα όρια και στους νέους τρόπους αναπαραστατικών τεχνών και έπειτα από την επιτυχημένη παρουσίαση του Call Cutta in a Box των Βερολινέζων Rimini Protokoll, το Walter Benjamin: Θέσεις για τη φιλοσοφία της Ιστορίας της ομάδας Nova Melancholia και την scratch performance Κατερίνη της ομάδας blitz, το Bios και οι blitz προσκαλούν τον κόσμο Στο Σπίτι.

6 ηθοποιοί – performer συναντιούνται σε πραγματικό χρόνο με 20 θεατές στον πραγματικό τόπο διαμονής των ηθοποιών που είναι ένα σπίτι σε ένα συγκεκριμένο σημείο της Αθήνας. Η συνάντηση συμβαίνει με πραγματικούς όρους και μπορεί να περιλαμβάνει μια πληθώρα καταστάσεων και δραστηριοτήτων καθώς το βασικό σκεπτικό που κρύβεται κάτω από την πρόταση είναι η παντελής έλλειψη δραματουργίας όσον αφορά την συνάντηση.

Με απλά λόγια μεταξύ αυτών των ανθρώπων μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Για ένα μήνα οι ηθοποιοί - performers θα χρησιμοποιούν το σπίτι σαν πραγματικό τόπο διαμονής τους με όλη την σκηνογραφική ακρίβεια που απαιτείται γι’ αυτό. Οι συναντήσεις με το κοινό θα συμβαίνουν κάθε Δευτέρα και Τρίτη με καθορισμένη ώρα εισόδου και ελεύθερη ώρα εξόδου.


“Μια διαφορετική αίσθηση «θεατρικότητας» αναδίδει η δουλειά της ομάδας blitz,

που σφύζει από το πάθος τη δημιουργικότητα, την ιδιάζουσα σωματικότητα,

το «βασάνισμα» ης σκέψης και την υποκριτική γενναιοδωρία των τριών ερμηνευτών.”

Ιλειάνα Δημάδη, Αθηνόραμα