Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΞΑΝΑ!

Τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής του ο Έζρα Πάουντ έλεγε: " Ι cannot get to the core of my thoughts anymore with words " ( σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Epoca, 1963 ). Είχε φτάσει να σκέφτεται - αυτός ο πάντα πολυφωνικός - όχι πια εδώθε, αλλά εκείθε από τα λόγια. Τώρα έκανε τις συναλλαγές του, όχι με το ασήμι του λόγου - συνακόλουθα με το παλαιό ρητό - αλλά με το χρυσάφι της σιωπής.
στη photo δύο άνθρωποι βλέπουν τηλεόραση μετά από πολύ καιρό


3 σχόλια:

  1. Ο Ζαν Πωλ Σαρτρ έλεγε για τον ήρωά του Κιν:
    Ο Κιν είναι ελεύθερος. Ο λόγος για τον οποίο αλλάζει συμπεριφορά, που παραφέρεται, χάνει τα λογικά του ή προσποιείται ότι τα χάνει είναι η έλλειψη σεβασμού που εισπράττει απο την κοινωνία...Η ελευθερία του Κιν είναι σε μεγάλο βαθμό εσωτερική, αλλά συνάμα του προσφέρεται και από τους γύρω του που αρέσκονται να τον βλέπουν, να θαυμάζουν τις εικόνες της παραφοράς και του πάθους του.Οι άλλοι του παρέχουν την ελευθερία των κινήσεων, των συναισθημάτων, των συμπεριφορών, των υλικών απολαύσεων και ο Κιν τους αφήνει να χαθούν στο δικό του παραμύθι και να αισθανθούν ελεύθεροι μέσα από τον ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι πολύ ενδιαφέρον, ειδικά η δυνατότητα να χαθείς στο παραμύθι κάποιου και να αισθανθείς ελεύθερος. Από ποιό βιβλίο του είναι;
    val

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι διασκευή του θεατρικού του Δουμά "Ο ηθοποιός Κιν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή